Houtbriketten

HorstBizz vertegenwoordigt een aantal producenten van houtbriketten in Roemenië, Polen en de Oekraïne. Deze briketten zijn gemaakt van zaagsel en andere houtafval. Daardoor is dit product zeer milieuvriendelijk, CO2 volkomen neutraal en daardoor ecologisch volkomen verantwoord. Ten eerste worden ze gemaakt van afval uit de houtproductie maar ook zijn er geen chemische bindmiddelen aan toegevoegd en ook geen verfresten of melamine-resten bevatten. De briketten worden samengeperst onder zeer hoge druk waardoor ook het meeste water verdampt. De kleur van de briketten kan variëren per producent van lichtbruin tot donkerbruin en van de getoond ronde vorm tot de rechthoekige briket vorm. HorstBizz heeft een uitgebreid aantal briketten getest en alleen de onderstaande briketten goed bevonden. In 2016 heeft zich ook de markt in Roemenie en Polen een enorme vraag naar deze houtbriketten voorgedaan, waardoor het steeds moeilijker word om deze produkten te kunnen importeren. De vraag word steeds groter zeker als de olieprijs gaat stijgen.

Als eerste willen wij u graag informeren over briketten die op de markt aanwezig zijn. Het blijkt dat sommige briketten tegen een lage prijs worden aangeboden. Praktisch al deze briketten zijn verontreinigd en produceren bij de verbranding giftige gassen. Wij willen dit principieel niet. Onze briketten zijn getest en zijn vervaardigd uit 100% hout en hebben een emissie van haast 0% toxische stoffen volgens de DIN 51 731 of Din+ norm. Is dit een marketing truc. NEE. Wij willen u alleen waarschuwen voor dergelijke schijnbare goedkope briketten. Er zijn meerdere briketten getest door onderzoekscentra en sommige briketten produceren zelfs kankerverwekkende gassen. Er zijn briketten aangetroffen die radioactief verontreinigd waren. Deze briketten worden momenteel helaas nog steeds in verkocht, ook in Nederland.

De verbrandingswaarde van de Ecopool briketten is hoog maar kan soms per type briket altijd iets variëren. De hoeveelheid as die overblijft is slechts 0,42 tot 1,0 % en is daarnaast een uitmuntende meststof voor de tuin. Door de hoge dichtheid, 2 keer zo hoog als normaal brandhout, en de lage vochtigheid brandt de briket ca. 4 keer langer dan normaal hout. Tevens zorgt dit product voor een minimale roetvorming in de afvoerkanalen. Onze briketten zijn altijd 100% hout, en hebben deze Ecopool briketten een TÜV certificaat.

De briketten branden ca 1 uur en 30 minuten, afhankelijk van de zuurstoftoevoer. Ter vergelijking; deze briketten hebben per kubieke meter dezelfde verbrandingswaarde als 3,5 –  3,8 kubieke meter gedroogd eiken-berken-elzen hout. Dit betekend dat deze houtbriketten ca. 30% van de ruimte innemen van normaal goed gedroogd hout en dat het ca. 50% goedkoper is dan normaal hout. Maar het belangrijkste van alles is dat het milieu vriendelijk is en geen oplosmiddelen bevat die uw schoorsteen verstoppen. Verschillende milieu organisaties raden deze briketten dan ook aan, zie onderstaande verwijzingen.

Deze producten zijn uitermate geschikt voor openhaarden, houtkachels en tuinhaarden. Maar worden ook gebruikt voor de verwarming van pizza ovens. Wilt u direct warmte hebben dan is de pina kay briket de beste oplossing. Deze briket brandt snel en geeft veel warmte af in korte tijd. Wilt u veel warmte in een langere periode dan is de ronde Ecopool  briket de beste oplossing .
Ecopool briket

Houtsoort: 2/3 beuk en 1/3 eik briket
Lengte:  24  cm
Diameter:  8 cm
Dichtheid:
Vochtigheid: 8-10%
As resten: 0.42%
Calorische waarde: ca. 22-21 MJ/kg.
verpakt : per 5 stuks a 6kg.
pallet: 756 kg. = 126 pakketten
pallet: 972 kg. = 162 pakketten
Voorraad NL:  momenteel geen Voorraad PL : ca. 60 ton.
Ecologisch de beste briket . Zeer dichte briket
100% Grenen briket   de ‘PROden’

Houtsoort: 100 % oost europees grenen
Lengte
: 32 cm
Diameter: ca. 6,5 cm
Pakket: 10 kg. in folie; 100 pakketten op pallet
Vochtigheid: 7 %
As resten: ca. 1.0 %
Calorische waarde in kKal/kg is  tussen  4800 of 20.0 Mj/kg (laagste
) en  5400 of 22.6 Mj/kg (hoogste)
Dit is de voordeligste briket per warmte eenheid. De briket breekt makkelijk
Voorraad NL:  momenteel geen Voorraad Roemenië : ca. 600 ton

briket grenen

Pina kay briket

Houtsoort: combinatie van eik, essen en beuk

Afmeting:  50#50#320 mm
Dichtheid in g/cm3 is 1,1 – 1,3
Vochtigheid,  is 8-10%
As resten, is ca. 0.5-1.0 %
Calorische waarde in kKal/kg is 3500-4500 : ca.  14.65- 18.8 MJ.kg.
 
Verpakking per 12 stuks  in folie op euro pallets,  800 mm #1200 mm. Verpakking ca. 10 kg. Per pallet ca. 920 kg briketten. Lading is – 23 pallets. Netto – 21.16 tons briketten.
voorraad: momenteel geen

Verpakking
In verband met het behouden van een lage vochtigheidsgraad, worden deze producten standaard verpakt in folie. Deze is volledig recyclebaar.
Dit geeft een totaalgewicht per pakket van ca. 6 of 10 kg. per verpakking.
Pakketten dienen droog te worden opgeslagen.

Milieu
Voor het milieu zijn houtbriketten beter dan normaal hout zie  http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=Hout%20stoken

en kijk daarbij ook even naar het kopje “hout en milieu”.
Ondernemers en groot verbruikers.
HorstBizz zoekt Business to Business afnemers voor dit artikel. Met andere woorden, bedrijven of groot verbruikers die deze briketten per vrachtwagen [ca. 24 ton] inkopen en/of doorverkopen aan de consument, zonder dat er tussenopslag plaats vind. De afnemers zullen door regionale afspraken worden afgeschermd. Tevens zal via een nieuwe website de tussenpersonen aan de consumenten kenbaar worden gemaakt. Bestellingen en aanvragen voor prijsinformatie kunnen worden doorgegeven aan HorstBizz via nevenstaande Email button.
De eerste afnemer is gevestigd in het Westland en zal de tuinders bedienen die willen overgaan op een alternatieve brandstof voor verwarming van de kassen. Verder zijn we momenteel bezig in verschillende regios, waaronder regio Ede, regio Oost Groningen, regio Westland, regio Kop van Noord Holland, regio Giessendam-Gorichem.
Indien de ondernemers dat willen kan er ook gecombineerd ingekocht worden waardoor een ieder niet meteen 24 pallets hoeft  af te nemen. Wilt u als ondernemer of groot verbruiker meer informatie dan kunt U uw vragen stellen via houtbriket@horstbizz.nl of via nevenstaande E-mail button. Wij zullen de logistiek combineren.
Voor de gele verkoopgebieden zijn wij nog op zoek naar ondernemers.
Interesse mail dan naar houtbriket@horstbizz.nl
kaart NL verkopers
Consumenten
Alleen van de Ecopool briketten is er momenteel een zeer beperkte voorraad. Deze briketten kunt u bestellen bij houtbriket@horstbizz.nl .
Wij proberen i.v.m. de opslagkosten zo weinig mogelijk op voorraad te houden. Daarom werken wij voor de consument met voorinschrijvingen. Deze voorinschrijvingen / bestellingen zullen worden gecombineerd tot 24pallets [ca. 24  ton]. Door deze werkwijze kunnen wij U zeer aantrekkelijke prijzen aanbieden. Interesse ?!?….. mail naar houtbriket@horstbizz.nl

Zweedse fakkels voor buiten gebruik

Onze Zweedse fakkels worden gemaakt van resthout uit Polen en Roemenië. De boomstammen worden gezaagd en vervolgens gedroogd in een droogkamer. Door het verkrijgen van het juiste vochtigheidspercentage ca. 18 -20%, branden de houten boomstammen goed op, nagenoeg zonder vonken of roken. Door de sleuven ontstaat een schoorsteen effect die kan leiden tot vlammen van wel 1,5 hoog.

Aanwijzingen voor Gebruik

Het houten blok zet u rechtop op een onbrandbare ondergrond, zoals een tegel.
Zorg ervoor dat in een omtrek van 3 meter geen brandbare voorwerpen staan.
Ook is het niet aan te raden de fakkel direct op het gras te zetten omdat dan brandplekken in het gazon kunnen ontstaan. De langst ingezaagde kant moet altijd boven staan i.v.m. zuurstoftoevoer.
De fakkel van bovenaf met een aanmaakblokje aansteken. Gebr
uik geen andere middelen of vloeistoffen.
Laat de fakkel in één keer opbranden. Probeer deze niet te doven en later nogmaals aan te steken.
Zorg ervoor dat kleine kinderen niet in de buurt van de fakkel kunnen komen en dat altijd iemand bij de fakkel aanwezig is.
Houdt altijd een emmer water bij de hand voor eventuele calamiteiten. Doof de fakkelresten met water en laat de resten volledig doven voordat u het  opruimt.

 

Historie van de Zweedse Fakkel

Gedurende de dertigjarige oorlog (1618 – 1648) tussen Protestanten en Katholieken in de Duitse gebieden begonnen ook staten als Frankrijk en Zweden zich te mengen in de strijd. Het was in deze oorlog dat Zweedse soldaten een kapmethode ontdekten die hen in staat stelde, ook in vochtige omstandigheden, snel een vuurtje te kunnen maken, zonder lange einden met brandhout te hoeven lopen.  De fakkels werden gebruikt voor hun licht en warmte, maar ook voor het opwarmen van water en maaltijden.
Door de zaagsnedes is de aanvoer van zuurstof optimaal, zodat zelfs vochtig hout vlam vat. Nadeel was natuurlijk wel dat het vochtige dennenhout flink rookte en vonken verspreidde. Tegenwoordig zijn de Zweedse Fakkels gedroogd tot een percentage waarbij amper rook en vonken vrij komen. Hierdoor kan u maximaal genieten van de sfeer en ambiance die de Zweedse fakkels geven.