Consultancy

Consulting & Product ontwikkeling
HorstBizz heeft in de loop der jaren een veel ervaring opgedaan in het werken met productiebedrijven in het voormalige Oostblok. Daarnaast hebben we via onze netwerk structuur vele relaties ook in andere gebieden zoals het toerisme. Wij kunnen daardoor onze klanten met onze uitgebreide ervaring van 30 jaar zaken doen met het buitenland goed bijstaan. Wij kunnen U vertellen wat wel te doen en hoe het niet moet. Het voormalige Oostblok heeft toch duidelijk een andere zakelijke cultuur dan die in het westen van Europa en juist dit aspect wordt vaak onderschat. Vele ondernemers struikelen omdat zij zich van de verschillen niet bewust zijn. Ze verkrijgen een aantal adressen, stappen in het vliegtuig en hebben enkele gesprekken met productie bedrijven en vervolgens komt hier niets uit. Herkenbaar? Volgens een KvK gebeurt dit in ca. 80% bij dergelijke pogingen. Wij staan U om uw kansen te vergroten graag terzijde. HorstBizz is specialist in outsourcing en samenwerking met productie bedrijven in Polen, Roemenië en Bulgarije. HorstBizz werkt ook regelmatig samen met de Kamer van Koophandel en Banken.

Voorbeeld Product ontwikkeling
Een Nederlandse groothandel had in 2019 een idee om een bepaald buitenbed op de markt te brengen. HorstBizz heeft het artikel verder uitgewerkt [engineering en ontwerp] in Google Sketchup, waardoor meteen goede communicatie ontstond tussen klant, HorstBizz en producent, en heeft het product uiteindelijk laten produceren bij een producent in zuid Polen.

Voorbeeld Samenwerking
Een Nederlandse producent/groothandel van open haarden wilde zijn productenpakket uitbreiden zonder daarbij veel geld uit te geven. In eerste instantie dacht deze klant aan het ontwikkelen van een complete nieuwe lijn. HorstBizz deed daarop het voorstel om te gaan samenwerken met een Poolse of Roemeense producent. Reeds binnen 6 weken werd er een producent in Polen gevonden die perfect paste bij het Nederlandse bedrijf. De afzetgebieden van beide bedrijven overlapten elkaar niet en door de samenwerking wisten beide bedrijven een completer pakket aan hun markten aan te bieden. De productie en verkoop van de eigen producten nam zowel in Polen als in Nederland toe zonder noemenswaardige uitbreiding van de overhead.

Voorbeeld Business Development
Een Poolse gemeentebestuur gaf te kennen meer Nederlandse en Duitse toeristen naar haar regio te willen trekken. Ze hadden reeds verschillende activiteiten ondernomen maar het toerisme nam niet toe. Door adviezen m.b.t. verbeteringen in de accommodaties en het leggen van contacten met een Berlijns en Nederlands toerisme bureau, worden er nu diverse toeristische mogelijkheden aangeboden, waaronder natuurvakanties, zeilkampen en paarden trails.

Marktontwikkeling.
In Polen, een van de snelst groeiende markten in Europa met momenteel een kleine 40 miljoen inwoners, kan HorstBizz voor u ook naar de juiste afzetkanalen van uw producten zoeken. Wij begeleiden uw bedrijf bij het opzetten van deze activiteiten. Vele bedrijven zien momenteel penetratie in de Poolse markt de eerste stap naar marktpenetratie in de sterk economisch groeiende Oost Europese landen.

Diensten naast consultancy
— Het vinden van de juiste inkoop,- en afzetkanalen en bijbehorende contactpersonen
— Voorgesprekken met de mogelijke partners of verkooppartners.
— Het onderhandelen met de door u gekozen bedrijven.
— Het ondersteunen bij de onderhandelingen o.a. door vertaalwerkzaamheden

HorstBizz maakt dus nadrukkelijk geen dikke rapporten, maar biedt praktische hulp aan bedrijven bij de ontwikkeling van uw zakelijke activiteiten.

Financieel
Vooraf maken wij duidelijke financiële afspraken met U. In principe wordt bij deze activiteiten op uurloonbasis gefactureerd.